Asal jeung Perayaan Festival Pertengahan Autumn

Unggal taun dina kaping lima belas dina bulan lunar kadalapan, éta téh Festival Pertengahan Autumn tradisional di nagara urang.Ieu pertengahan usum gugur taun, ku kituna disebut Mid-Autumn Festival.Éta ogé festival tradisional kadua panggedéna di Cina saatos Festival Spring.

Dina kalénder lunar Cina, sataun dibagi kana opat musim, sarta unggal usum dibagi jadi tilu bagian: Meng, Zhong, jeung Ji, jadi Festival Pertengahan Autumn disebut oge Zhongqiu.Bulan dina tanggal 15 Agustus leuwih buleud tur caang ti bulan purnama dina bulan séjén, ku kituna disebut ogé Moon Night, Autumn Festival, Mid-Autumn Festival, Agustus Festival, August Meeting, Bulan Ngudag Festival, Bulan Maén Festival, jeung Bulan. Festival Ibadah, Poé Katresna, atanapi Festival Reuni, nyaéta festival budaya tradisional anu populer di kalangan seueur etnis di Cina.Dina wengi ieu, jalma kasampak nepi ka bulan caang di langit, sarta alami ngarepkeun hiji reuni kulawarga Travelers anu jauh ti imah ogé ngagunakeun ieu pikeun pin pikiran maranéhanana di kampung halaman maranéhanana sarta baraya maranéhanana.Ku alatan éta, Festival Pertengahan Autumn disebut ogé "Festival Réunion".

Disebutkeun yén bulan anu pangdeukeutna ka bumi dina wengi ieu, sareng bulan anu panggedena sareng caangna, janten aya adat salametan sareng muji bulan ti baheula.Aya ogé sababaraha tempat dimana Festival Pertengahan Autumn diatur dina 16 Agustus, kayaning Ningbo, Taizhou, jeung Zhoushan.Ieu sami sareng nalika Fang Guozhen ngajajah Wenzhou, Taizhou, sareng Mingzhou, pikeun nyegah serangan perwira sareng prajurit Dinasti Yuan sareng Zhu Yuantian.16 Agustus nyaéta Festival Pertengahan Autumn ".Sajaba ti éta, di Hong Kong, sanggeus Festival Pertengahan Autumn, aya kénéh loba senang, sarta bakal aya karnaval sejen dina Sixteenth Peuting, disebutna "Chasing Bulan".

Istilah "Festival Pertengahan Autumn" munggaran katingal dina buku "Zhou Li", sarta festival nasional nyata kabentuk dina Dinasti Tang.Urang Tionghoa boga kabiasaan "malem gugur jeung bulan malem" jaman baheula."Bulan Sore", nyaeta, nyembah dewa bulan.Dina Dinasti Zhou, unggal Festival Pertengahan Autumn dilaksanakeun pikeun ngabagéakeun tiis jeung nyembah bulan.Nyetél hiji méja menyan badag, sarta nempatkeun kueh bulan, samangka, apel, kurma beureum, plums, anggur, jeung kurban lianna, diantarana kueh bulan jeung samangka kacida indispensable.Potong samangka kana bentuk lotus.Handapeun bulan, arca bulan disimpen dina arah bulan, lilin beureum hurung luhur, sakabeh kulawarga nyembah ka bulan giliran, lajeng ibu rumah tangga motong jajan bulan keur reuni.Jalma anu nyieun cut kedah tos ngitung sabaraha urang aya di sakabeh kulawarga.Anu di imah jeung anu di luar kota kudu diitung babarengan.Aranjeunna teu tiasa motong langkung atanapi kirang, sareng ukuranana kedah sami.

Dina Dinasti Tang, nempoan jeung maén jeung bulan salila Festival Pertengahan Autumn éta cukup populér.Dina Dinasti Song Kalér, dina peuting ka-15 dina bulan kadalapan, jalma-jalma di sakuliah kota, boh nu beunghar atawa nu miskin, nu ngora atawa nu geus kolot, make baju sawawa, ngaduruk menyan jeung nyembah ka bulan pikeun ngedalkeun kahayangna jeung ngadoa pikeun berkah dewa bulan.Dina Dinasti Song Kidul, rahayat silih masihan kueh bulan, nu hartina reuni.Di sababaraha tempat, aya kagiatan sapertos nari jukut komodo sareng ngawangun pagoda.Kusabab dinasti Ming sareng Qing, adat Festival Pertengahan Musim Gugur janten langkung umum, sareng seueur tempat anu ngawangun adat khusus sapertos ngaduruk menyan, Festival Pertengahan Musim Gugur tangkal, nyaangan lampion munara, netepkeun lantera langit, leumpang bulan, jeung menari komodo seuneu.

Kiwari, adat ulin di handapeun bulan jauh kurang populer tibatan jaman baheula.Sanajan kitu, eta masih pohara populér pikeun ngayakeun banquets admire bulan.Jalma-jalma naroskeun ka bulan kalayan anggur pikeun ngagungkeun kahirupan anu saé atanapi ngaharepkeun barayana di kajauhan janten séhat sareng bagja.Aya seueur adat sareng bentuk Festival Pertengahan Musim Gugur, tapi aranjeunna sadayana ngawujudkeun cinta anu teu aya watesna pikeun kahirupan sareng ngaharepkeun kahirupan anu langkung saé.

Kami Guangdong Xinle Food Co., Ltd. perenahna di Chaoshan, Guangdong.Di mana-mana di Chaoshan, Guangdong, aya adat nyembah bulan nalika Festival Pertengahan Musim Gugur.Peuting, nalika bulan naék, awéwé nyetél pasualan di palataran sareng di balkon pikeun ngadoa di awang-awang.Lilin pérak hurung luhur, udud ngalenyepan, sarta méja ogé dieusian ku bungbuahan alus sarta muih salaku upacara kurban.Aya ogé kabiasaan dahar talas salila Festival Pertengahan Autumn.Aya paribasa di Chaoshan: "Walungan minuhan sungut, jeung talas didahar."Dina bulan Agustus, éta usum panén talas, sareng para patani biasa nyembah karuhunna nganggo talas.Ieu tangtu aya patalina jeung tatanén, tapi aya ogé legenda anu sumebar sacara lega di antara jalma-jalma: dina 1279, bangsawan Mongol ngancurkeun Dinasti Song Kidul, ngadegkeun Dinasti Yuan, sareng ngalaksanakeun pamaréntahan kejam ka bangsa Han.Ma Fa ngabela Chaozhou ngalawan Dinasti Yuan.Sanggeus kota ancur, jalma-jalma dipaehan.Sangkan teu hilap paitna pamaréntahan urang Hu, generasi saterusna nyokot homonim talas jeung "hu sirah", sarta bentukna sarupa sirah manusa, dina raraga ngahormatan ka karuhun maranéhanana, anu geus turun-tumurun. ti generasi ka generasi jeung masih aya kiwari.Menara ngaduruk wengi pertengahan usum gugur ogé populer di sababaraha tempat.Jangkungna munara beda-beda ti 1 nepi ka 3 méter, sarta lolobana dijieunna tina ubin rusak.Munara anu leuwih badag ogé dijieun tina bata, kira-kira 1/4 tina jangkungna munara, lajeng ditumpuk ku ubin, ninggalkeun hiji di luhur.sungut munara dipaké pikeun suntik suluh.Dina malem Festival Pertengahan Autumn, éta bakal ignited jeung dibeuleum.Suluhna téh kai, awi, umpal-umpalan, jrrd..................... ...................?Aya ogé aturan pikeun ngaduruk munara di rahayat.Saha waé anu ngaduruk data dugi ka lengkep beureum bakal meunang, sareng anu gagal atanapi ambruk nalika prosés ngaduruk leungit.Anu meunangna bakal dipasihan bunting, bonus, atanapi hadiah ku host.Disebutkeun yén ngaduruk pagoda ogé asalna tina seuneu dina Pemberontakan Pertengahan Autumn nalika urang Han nolak pangawasa brutal dina ahir Dinasti Yuan.

Sawatara bagian Cina ogé geus ngawangun loba adat husus Mid-Autumn Festival.Salian ningali bulan, maturan kurban ka bulan, jeung dahar kueh bulan, aya ogé naga seuneu nari di Hong Kong, Pagoda di Anhui, tangkal pertengahan usum gugur di Guangzhou, ngaduruk pagoda di Jinjiang, ningali bulan di Shihu di Suzhou. , nyembah bulan jalma Dai, jeung luncat bulan jalma Miao, jalma Dong maok masakan bulan, tarian bal jalma Gaoshan, jeung saterusna.


waktos pos: Sep-09-2022